Τα 7 στάδια επιστροφής στην κανονικότητα

Δείτε τη διαφάνεια του Υπουργείου Ανάπτυξης   ΕΔΩ

 

7 Στάδια:

Η επιστροφή στην κανονικότητα αρχίζει με το 1o στάδιο  στις 4 Μαΐου. ‪Θα λειτουργήσουν ορισμένα είδη καταστημάτων και υπηρεσιών όπως βιβλιοπωλεία, καταστήματα αθλητικού εξοπλισμού, ανθοπωλεία, καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, αγορές καταναλωτών ( που οργανώνονται από τους δήμους ), κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ, ενώ απελευθερώνεται η μετακίνηση των παραγωγών από περιφέρεια σε περιφέρεια για την πώληση προϊόντων σε λαϊκές αγορές.

 

Το 2ο στάδιο αρχίζει  στις 11 Μαΐου, οπότε και θα λειτουργήσουν όλες οι επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο ( εκτός malls ). Ανοίγουν οι σχολές οδηγών ( με μάσκες και γάντια ) και υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε κατάστημα.

 

Στο 3ο στάδιο στις 18 Μαΐου επαναλειτουργούν:  τα ζωολογικά πάρκα, οι βοτανικοί  κήποι και οι αρχαιολογικοί χώροι.

 

Στο 4ο στάδιο, από 1η Ιουνίου: Επαναλειτουργούν όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες, τα malls, ‪ τα εστιατόρια και οι καφετέριες, μόνο σε εξωτερικούς χώρους,  και σε εξωτερικούς χώρους  των ξενοδοχείων  12μηνης λειτουργίας .

 

Σε 5ο στάδιο επαναλειτουργούν εντός Ιουνίου οι θερινοί κινηματογράφοι

 

Σε 6ο στάδιο, μέσα στον Ιούνιο, θα ανοίξουν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι εξωτερικοί παιδότοποι.

 

Σε 7ο στάδιο, εντός Ιουνίου, θα λειτουργήσουν και σε εσωτερικούς χώρους εστιατόρια και καφετέριες, επιχειρήσεις διασκέδασης, καταλύματα διακοπών, ενοικιαζόμενα, κάμπινγκ και αθλητικές εγκαταστάσεις.