ΑΑΔΕ  /  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  /  01.04. 2024 

Επεκτείνονται οι ψηφιακές εφαρμογές «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου» με την ένταξη και της ΔΟΥ Πλοίων

Σε νέα διεύρυνση των ψηφιακών της υπηρεσιών προχωρά η ΑΑΔΕ, με την ένταξη και της ΔΟΥ Πλοίων στις ψηφιακές πλατφόρμες «Τα Αιτήματά μου» και «Τα Ραντεβού μου».

 

Συγκεκριμένα, από 1/4/2024 οι συναλλασσόμενοι ή οι εκπρόσωποί τους, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήματα και να προγραμματίζουν ραντεβού με τη ΔΟΥ Πλοίων ψηφιακά, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), αφού ταυτοποιηθούν με χρήση κωδικών TAXISnet. Ειδικότερα οι φορολογούμενοι:

 

  • Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Αιτήματά μου» (myaade > Τα Αιτήματά μου), μπορούν να υποβάλουν αίτημα με δομημένο τρόπο προς τη ΔΟΥ Πλοίων, να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες διαδικασίες, να επισυνάπτουν τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και να παρακολουθούν την πορεία εξέλιξης του αιτήματός τους.

 

  • Μέσω της ψηφιακής εφαρμογής «Τα Ραντεβού μου» (myaade > Τα Ραντεβού μου) μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού ψηφιακά με τη ΔΟΥ Πλοίων για τις υποθέσεις που τους αφορούν, αλλά και να ενημερώνονται για κάθε αλλαγή (π.χ. ολοκλήρωση, ακύρωση ή επαναπρογραμματισμό ραντεβού), στο e-mail και στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στην ενότητα «Μητρώο & Επικοινωνία» της ψηφιακής πύλης myAADE.

 

Επίσης, οι φορολογούμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να διαχειρίζονται και παρακολουθούν την εξέλιξη των Αιτημάτων και των Ραντεβού τους και μέσω του myAADEapp, της ψηφιακής εφαρμογής της ΑΑΔΕ για κινητές συσκευές.

 

Υπενθυμίζεται ότι από 22/7 η ΔΟΥ Πλοίων μετεξελίσσεται σε Υπηρεσία Φορολογικής Εξυπηρέτησης Πλοίων, στο πλαίσιο της μεγάλης οργανωτικής αναδιάρθρωσης της ΑΑΔΕ και της μετάβασης στο νέο μοντέλο λειτουργίας της.