ΤτΕ: Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020 η υποβολή των ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων των νομικών προσώπων του μη χρηματοπιστωτικού τομέα.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  /  ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑ

https://www.bankofgreece.gr/

 

Η Τράπεζα της Ελλάδος γνωστοποιεί στα νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα, που υποχρεούνται να υποβάλλουν τις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις τους με βάση την Πράξη Διοικητή Αριθ. 2682/03.06.2019, ότι το ηλεκτρονικό σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό ως και την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 για να μην υπάρξει περαιτέρω υπερφόρτωση του δικτύου, δεδομένης της καταληκτικής προθεσμίας της 15ης Ιανουαρίου 2020 και της ιδιαίτερα αυξημένης ανταπόκρισης που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες.

 

Η Τράπεζα της Ελλάδος επιθυμεί να ευχαριστήσει τις χιλιάδες επιχειρήσεις που υπέβαλαν τις οικονομικές καταστάσεις τους μέχρι σήμερα στο Κεντρικό Γραφείο Ισολογισμών. Η μεγάλη συμμετοχή τους στην προσπάθεια για την παροχή εξειδικευμένης στατιστικής πληροφόρησης για τα χρηματοοικονομικά στοιχεία των εταιριών του μη χρηματοπιστωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα παίζει καθοριστικό ρόλο στη συλλογή των στοιχείων που είναι αναγκαία για την υποστήριξη των πράξεων της νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος και στην παροχή στατιστικής πληροφόρησης για την κατάρτιση των χρηματοοικονομικών λογαριασμών της ελληνικής οικονομίας από τη Διεύθυνση Στατιστικής της Τράπεζας της Ελλάδος, με γνώμονα τη διατήρηση της νομισματικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.